Cuina

La cuina està localitzada a la part més lluny de la llar entre les aules de 2 a 3 anys.

Està distribuïda en tres zones diferenciades (la freda, la calenta i la de rentat) per poder evitar la contaminació creuada dels aliments crus o cuinats i per facilitar els circuits tant de mercaderies (matèries primeres) com de les persones. 

La zona freda, localitzada només entrar a mà esquerre és on els aliments són rentats i racionats per després poder servir, o bé guardats en les neveres (que està col·locada al lateral del marbre), o bé cuinats i on també es preparen els plats que no necessiten cocció (amanides, pures de fruites etc.). Aquest espai es troba format per les taules de treball amb endolls i piques incorporades seguidament (utilitzades per la neteja dels aliments i per la possible opció d'utilització d'aparells que necessiten corrent com el braç triturador) i de les diferents lleixes. Es tracta d'un espai molt ampli i còmode per realitzar el menjar en condicions. 

Pel que fa la zona calenta més situada a la zona central de la sala (illa), és la que tracta tota la cocció i preparació dels aliments abans de ser servits i distribuïts. Consta d'una cuina en línia (la qual inclou dos forns i una fregidora industrial), de la campana i de tot el que és la part per emmagatzemar el material. Per una major comoditat, la trobem lluny del pas continu i a prop de la zona de rentat. A prop de cada espai, en una de les parets, s'han ficat les lleixes per emmagatzemar el material de cuina (bateries, eines etc.) i el material de menjador (plats, gots, coberts etc.). 

Finalment, trobem la zona de rentat, oposada a l'entrada perquè s'utilitza principalment per al rentat dels aparells i per la utilització continua de l'aigua en la zona calenta, la qual es basa en un conjunt de piques amb aixetes de mànec extensible.

© 2019 LES PETJADES. Av. de Pedralbes, 112 Barcelona, 08034
Creado con Webnode Cookies
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar